Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Magvas krumplifánk recept Kedvelt receptek
Fogás: köret, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 1 főre
» Kb. 40 -50 darabhoz2,5 dkg élesztő
» 1 mk. cukor
» 1 dl tej
» 30 dkg liszt
» 5-5 dkg tisztított tökmag és napraforgó
» 25 dkg héjában főtt áttört burgonya
» olaj
» A mártáshoz: 2 dl tejföl
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 ek. vágott petrezselyem
» 1 tubus füstölt sajt-krém (kb. 12 dkg.)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az élesztőt morzsoljuk el 1 dl langyos vízben, keverjük el a cukorral, a langyos tejjel és kevés liszttel, majd langyos helyen futtassuk fel. A magvakat durván vagdaljuk fel.
A maradék lisztet, csipetnyi sót, borsot és az áttört burgonyát, a magvakat tegyük egy nagy tálba. Ha felfutott az élesztő, azt is öntse hozzá, és kevés langyos víz hozzáadásával a tésztát alaposan dolgozzuk ki, hogy jó levegős legyen. Ha kellően szuszogós a tészta, takarjuk le és langyos helyen addig kelesztjük, amíg kb. a duplájára nem dagad.
Ha megkelt a massza, az edényben kicsit gyúrjuk át, majd még 5 percig pihentessük. Forrósítsuk fel az olajat (nem túl forróra), kanállal szaggassuk bele a masszát és süssük pirosra (3-5 perc alatt, a mérettől függően). Szedjük szalvétára, hogy felitassa az olajat.
A mártáshoz keverjük simára a tejfölt a fokhagymával, a petrezselyemmel, a sajtkrémmel és kínáljuk a fánk mellé.
Megjegyzés / tipp:

Kiváló így önállóan is, de nagyszerű sültekhez, de legfőképpen kacsához!
2 komment 7 ember kedveli cocco
2012.02.19 09:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
cocco 2012.02.26. 03:03 (#2)
próbáld ki tényleg nagyon ízletes, és egészségedre ..-)
omanyi 2012.02.25. 11:43 (#1)
Nagyon tetszik az az ízvilága.Jól néz ki ki fogom próbálni.
Címkék
élesztőt morzsoljuk, langyos tejjel, magvakat durván, maradék lisztet, áttört burgonyát, magvakat tegyük, nagy tálba, tésztát alaposan, edényben kicsit, mérettől függően, mártáshoz keverjük, fánk mellé, petrezselyemmel, hozzáadásával, fokhagymával, petrezselyem, legfőképpen, sajtkrémmel, pihentessük, Forrósítsuk, krumplifánk, napraforgó, kelesztjük, szaggassuk, tisztított, morzsoljuk, szalvétára, vagdaljuk, nagyszerű, csipetnyi, fokhagyma, felitassa, duplájára, sültekhez, mártáshoz, futtassuk, burgonyát, dolgozzuk, darabhoz25 élesztő, cukor, liszt, tisztított tökmag napraforgó, héjában főtt áttört burgonya, olaj, mártáshoz tejföl, gerezd fokhagyma, vágott petrezselyem, tubus füstölt sajt-krém,
Szilveszteri malackák
1 komment 31 ember kedveli
Savanyútojás
0 komment 2 ember kedveli
Bácskai gombásrizs!
0 komment 10 ember kedveli
Tejszelet
0 komment 2 ember kedveli
Habcsóktorta
0 komment 2 ember kedveli
Hógolyók csokoládé sapkával
0 komment 5 ember kedveli
tejfölös krumlis lepény (legényfogó)
0 komment 6 ember kedveli
Mandulás grízes szelet
2 komment 6 ember kedveli
Gyümölcsös joghurt szelet
0 komment 3 ember kedveli
Csípős-mézes csirke rizsgolyóval
1 komment 17 ember kedveli
Diós pudingos kocka !
0 komment 13 ember kedveli
Krumplis pogácsa
1 komment 8 ember kedveli
Mézes halszelet mártással
0 komment 1 ember kedveli
Keksz tekercs
0 komment 2 ember kedveli
Mazsolás császármorzsa búzadarából
0 komment 12 ember kedveli
Mediterrán tepsis hal
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.